Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10

Wonen in 2024, de verwachte woontrends en tips!

In deze blog gaan we het hebben over een aantal toffe woontrends die worden verwacht in 2024. Wat zou het komende jaar voor ons in petto hebben op het gebied van interieur? Het belooft een kleurrijk en vrolijk jaar te worden, dus laten we eens kijken!

Lightness en positivity

Bij deze trend wordt er gezorgd voor 2 belangrijke dingen in de sfeer van je interieur, namelijk, de naam zegt het al, Lightness en positivity .

Lightness

Bij het creëren van deze trend staat licht centraal. De combinatie van verschillende wittinten kunnen er voor zorgen dat zowel dag- als kunstlicht helder de ruimte in straalt en optimaal tot zijn recht komt. Deze wittinten geven de ruimte ook bij minder licht, een licht en open gevoel. Op de basis van verschillende kleuren wit kun je erg leuk accenten en details toevoegen in bijvoorbeeld goud of zwart.

Positivity

Bij de positivity trend draait het helemaal om optimisme en positiviteit. Hier komt veel kleur bij kijken en vaak opvallende accenten en grafische prints. Het geheim bij deze trend is simpelweg het spelen met kleuren en vormen tot je het mooi vindt en er een goed gevoel en energie van krijgt. Bij de positivity trend is een peach (zacht oranje) kleur erg populair en veel aanwezig als een basiskleur.

Rock nature

In de rock nature trend staat de natuur centraal, het gaat hier dan ook om het binnenhalen van de natuur en het buitenleven. Bij deze trend worden zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt, of materialen die hier op lijken of dezelfde uitstraling geven, dit zowel voor accenten als een tafelstuk, spiegel of vaas, als voor grotere meubelstukken zoals de eettafel, keuken, of bijzettafel. Maar waar zoek je dan naar? Ga voor de grove materialen die geïnspireerd lijken te zijn op rotsen in combinatie met bijvoorbeeld hout of steen. Zo bereik je snel een natuurlijk modern landschap in je eigen huis, ook het toevoegen van planten in huis kan deze sfeer extra levendiger maken!

Organische vormen

Organische vormen in het interieur zal niet als nieuw klinken, dit is al langer populair. Maar wist jij al dat je je volledige interieur naar deze stijl kan maken? In 2024 brengen ze deze trend naar het volgende level. Veel zal gaan afwijken van de traditionele ronde en rechte vormen, hier wordt wat speelser mee omgegaan. Vloerkleden zullen bijvoorbeeld in plaats van recht of rond, in creatieve, organische vormen voorkomen, hoe leuk is dat?! Ook eettafels zijn niet langer rechthoekig of rond, zowel het tafelblad als de tafelpoten krijgen een soort golvende zigzag vorm. Doordat alles een afgeronde, speelse vorm heeft zal het interieur er kalmer uit zien. Ook zijn organische vormen in ieder product erg verschillend, zo lijkt alles origineel en bijzonder. De belangrijkste dingen waar je op moet letten bij deze trend zijn de afgeronde zitmeubels voor de zachte uitstraling en creatieve, vloeiende vormen in zowel de meubels als het decor.

Fun and Humor

In de toekomst gaan we terug naar het verleden, gek he? Er wordt verwacht dat in 2024 een speelse wending plaats vindt in het terugbrengen van de kleur, humor, en een knipoog naar het postmodernisme uit de jaren ’80. Het zal een jaar vol kleur worden, van zachte pastels, tot knallend neon, alles is toegestaan! Voor het gewenste speelse effect gaan we voor gekke vormen en grappige designs, hoe opvallender, hoe beter! Zo kan één kleurrijk, opvallend object, de show stelen in jouw interieur. De belangrijkste tip voor deze trend: Neem het niet te serieus!! Het hoort speels en imperfect te zijn om het op te laten vallen.

Een ander belangrijk puntje in het laten opvallen van bepaalde dingen in je interieur is contrast. Maak gebruik van kleuren die niet in elkaar weg vagen, maar er juist uitspringen als je ze bij elkaar brengt. Decoreer de ruimte met kussen met opvallende kleuren of prints, opmerkelijke (wand)decoratie en kleurrijke lampen om het echt tot leven te brengen. Deze trend is een uitnodiging om plezier te maken en te experimenteren met de bedoeling het ‘normale’ te vervangen en te kiezen voor een stijl die barst van energie, persoonlijkheid en humor, dus leef je uit! Wat is nou belangrijk om op te letten bij deze trend? Levendige en gevarieerde kleurenpaletten, speelse en humoristische meubels, en een sterk contrast in zowel kleur als in materiaal!

 

 

 

Vorig artikel Je huis aankleden voor December, hoe doe je dat?
Volgend artikel Tips voor kleur in je interieur