Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10

Je huis aankleden voor December, hoe doe je dat?

Yes! De zomer is voorbij dus we kunnen al gaan aftellen richting kerst! De gezelligste tijd van het jaar, en dus ook tijd om het huis net zo gezellig aan te kleden voor de feestmaand december. Het kan lastig zijn om ieder jaar leuke decoratie voor je huis te vinden, of misschien wil je wel gewoon een keer wat anders. Hier bespreken we wat inspiratie en tips voor de gezelligste december decoratie!

December thema’s

Heb jij er ooit aan gedacht dat je binnen deze feestmaand ook verschillende thema’s kan uitkiezen? Hier zijn een aantal voorbeelden van thema’s waarnaar je het hele interieur in één sfeer kunt aankleden.

Focus on winter

Bij de winter hoort niet alleen kou en nattigheid, maar ook prachtig wit, licht en gezelligheid. De kleuren die centraal staan bij een winterthema zijn een diep blauw, mosgroen, en natuurlijk wit. Door alleen deze kleuren te combineren met glimmend zilver, creëer je een gevoel van een wandeling in een bevroren bos in een witte winter. Laat deze kleuren terug komen in bijvoorbeeld een gedekte tafel, tafelstukken, wanddecoratie én de kerstboom om er een hele ervaring van te maken.

Roses and romance

De winter is een romantische periode, bij romantiek denken velen gelijk aan rozen, daar gaan we mee werken! De dominante kleuren bij dit thema zijn roze, zilver, en parelwit. Kleed je huis zo veel mogelijk aan in deze kleuren en voeg overal details van rozen toe. Dit kunnen rozen (echt of nep) zijn, maar ook rozen printjes of foto’s zijn leuke details die de romantische sfeer met zich meebrengen. En om de romantiek helemaal af te maken is het leuk om het huis aan te kleden met kaarsen of andere romantische lichtjes. Nog een leuke tip: ga eens op zoek naar zijden rozen voor in de kerstboom, zo zie je ook daar de romantische combinatie van rozen en lichtjes terug komen en wordt het één geheel.

Nature in winter

Voor dit natuurthema is het belangrijk veel gebruik te maken van natuurlijk materialen, we gaan vooral aan de slag met de wonder combinatie: hout en goud. Het hout haalt de natuur naar binnen, en het goud brengt natuurlijk de feestelijke kerstsfeer. Wat uiteraard niet kan ontbreken bij dit natuurlijk kerstthema is een echte kerstboom, en vergeet de gouden decoraties niet! Bij velen is hout een materiaal dat al veel voorkomt in huis, maak hier gebruik van, en kleed deze bestaande voorwerpen aan met gouden details.

Algemeen kleurenpalet

Kies voor je decoratie een aantal warme en diepen kleuren/tinten uit, kies maximaal 4 kleuren zodat het niet te druk wordt. Natuurlijke kleuren en materialen zorgen voor een stijlvolle sfeer en uitstraling in combinatie met goud en/of koper voor een feestelijke glans. Het kan ook leuk zijn om één felle kleur uit te kiezen met contrast tegenover de andere kleur(en). Stel eerst je gewenste kleurenpalet samen en zoek op basis daarvan je (kerst)decoratie uit. Houd je aan dit simpele maar feestelijke kleurenpalet. Tip: ga eens zoeken tussen al je kerstdecoratie, wie weet heb je al een mooi kleurenpalet bij elkaar en is het genoeg om één kleur toe te voegen, misschien mist jouw decoratie alleen een diepe tint? Of een gouden glitter?

De beleving van kaarsen

Het is weer vroeg donker, en wat is er nou zo sfeervol en romantisch als kaarslicht?? Leef je uit en kleed je hele huis aan met kaarsen, gewoon los, in glazen potjes, of kies leuke kaarshouders uit, bij voorkeur kaarshouders die bij de rest van je interieur stijl passen zodat deze eventueel ook na de winter en de feestdagen kunnen blijven staan. Zet kaarsen op tafel, de schouw, op een dressoir, in de keuken, enzovoort, ga vooral los! Denk je dat er nu te veel kaarsen staan? Zet er dan nog meer bij! Té veel kaarsen en gezelligheid kan niet!

Vorig artikel Een landelijk interieur, binnen, maar toch buiten!
Volgend artikel Wonen in 2024, de verwachte woontrends en tips!