Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10

Een landelijk interieur, binnen, maar toch buiten!

Een landelijk interieur is ontzettend ‘in’ op het moment. Het naar binnen halen van de buitenwereld, dit geeft je huis een open en fris gevoel, alsof je buiten bent. Een landelijk interieur staat prachtig op eigen benen, maar is ook erg leuk te combineren met andere woonstijlen.

Het landelijke interieur staat bekend om een warme, knusse en gezellige uitstraling. De woonstijl past bij bijna iedereen omdat het makkelijker te combineren is met een woonstijl naar keuze, onder andere een klassieke, moderne of industriële woonstijl. Maar ook is deze woonstijl goed naar eigen smaak te maken aangezien de woonstijl veel gaat om decoratie, hier zijn ontzettend veel mogelijkheden voor. Voor de creatievelingen onder ons is deze woonstijl ideaal, door het gebruik van natuurlijke materialen zijn er veel leuke DIY projecten mogelijk, hoe leuk?!

Het combineren van een landelijke woonstijl

Zoals ik eerder vertelde is een landelijke woonstijl erg mooi in combinatie met verschillende andere woonstijlen, we gaan wat verder in op het combineren van een landelijke woonstijl in combinatie met een klassieke, moderne, en industriële woonstijl.

Klassiek-landelijk

Bij een landelijke woonstijl staan de natuurlijke elementen hout en steen centraal. Deze materialen komen voor in vele vormen, bij een klassieke woonstijl wil je deze materialen zo veel mogelijk in hun originele staat en vorm houden, maar dan net een beetje opgeknapt. De klassiek-landelijke woonstijl draait op houten jaloezieën/shutters, tegelvloeren en houten meubels, zo is hij bij velen ook bekend. En om het helemaal af te maken, natuurlijk een houtkachel!

Modern-landelijk                                                 

Een modern-landelijk interieur vraagt om een rustige basis, deze ga je later aankleden naar je eigen smaak. Ga op zoek naar zachte natuurlijke kleurtinten zo houten meubels (steigerhout is hierbij een aanrader).

Bij deze woonstijl horen in de keuken kastjes zonder hendels, maar eventueel knoppen, of helemaal geen grepen, en een natuurlijk aanrechtblad. Dit is een perfecte weergave van deze woonstijlcombinatie, moderne kastjes, en een natuurlijk aanrechtblad. Op deze manier zet je deze twee stijlen door het hele huis tegenover elkaar en zo veel mogelijk door elkaar heen, zo brengen ze elkaar naar voren in zowel het oog als de bedoelde energie die de stijl uitstraalt.

Industrieel-landelijk

Ook een industriële woonstijl is leuk te combineren met een landelijke woonstijl. Stalen deuren en zwarte materialen in combinatie met hout en steen, hierbij schieten er waarschijnlijk veel beelden door je hoofd, het is namelijk iets dat in een bepaalde vorm in bijna ieder huis voorkomt. Dit kun je dus ook volledig naar eigen smaak maken, een boomstamtafel met stalen poten, stalen lampen, zwarte kastjes, en ga zo maar door.

Ga eens op zoek naar inspiratie foto’s en haal hier alle dingen uit die je zelf mooi vindt, zet deze dingen bij elkaar en je hebt je eigen industrieel-landelijke stijl in huis. Zo makkelijk kan het zijn!

Hoe ziet een landelijk kleurenpalet eruit?

Een landelijke inrichting betekent natuurlijk landelijke kleuren, denk hierbij aan kleuren als bijvoorbeeld een gebroken wit, beige, bruin of (licht) grijs. Kies dan een rustige basis met één of twee kleuren en combineer dit met landelijke kleuren, tinten, en/of materialen.

Bij het kiezen van kleuren voor je decoratie kun je uitgaan van drie dingen, namelijk zee, aarde en planten, associeer dit met de kleuren blauw, bruin en groen. Kies tinten van deze kleuren die je mooi vind en ga op zoek naar decoratie die bij jouw smaak past om je huis aan te kleden. Laat dit bijvoorbeeld terug komen in sierkussens, wand- en raamdecoratie, of tafelstukken.

Natuurlijke materialen, natuurlijk!

Voor een landelijk interieur is het natuurlijk mooi meegenomen als je al elementen als houten balken, vloeren of meubels in huis hebt, maar dit effect is ook heel makkelijk te creëren door simpelweg kleine veranderingetjes aan te brengen. Bedenk eens welke dingen je in huis hebt die je zou kunnen vervangen met exemplaren van hout, wol, touw, vilt of steen. De combinatie van deze materialen maakt de je interieur een landelijke sfeer uitstraalt, óók als het gaat om kleine details.

De afwerkingen van deze materialen hoeven zeker niet perfect af nauwkeurig te zijn, liever niet zelfs. Als deze materialen rauwe afwerkingen hebben komt de landelijke sfeer natuurlijker en geloofwaardiger over, in de natuur is dit namelijk ook niet perfect. En niet te vergeten, dit ziet er natuurlijk ook veel stoerder uit!

Een tip voor de decoratie is om het natuurlijk en simpel te houden, het gaat vooral olm het materiaal, niet het voorwerp. Decoreer bijvoorbeeld een houten kast, plank of tafel met een simpele steen, een stenen vaas, of schaal. Ook aardwerkpotten, gedroogde bloemen, of een krans van takken en mos zijn leuke aanraders, én leuke DIY projecten!

 

Vorig artikel Maak kennis met de tuintrends van 2024!
Volgend artikel Je huis aankleden voor December, hoe doe je dat?