Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10

Maak kennis met de tuintrends van 2024!

Tijdens de zonnige zomermaanden wordt je tuin de ideale plek om je tijd door te brengen, hierbij is het natuurlijk leuk als je een fijne, leuke sfeer hebt in je tuin en alles er mooi uit ziet. De laatste jaren zijn er zelfs steeds meer mensen die kiezen voor een korte of geen vakantie, en genoegen te nemen met een mooie zomer thuis, en dan natuurlijk vooral in de tuin!

Ik deze blog wordt verteld over 3 tuintrends die je veel terug zal gaan zien in de zomer van 2024. Neem er inspiratie uit, en maak jouw tuin vervolgens helemaal naar jouw smaak!

 

Trend 1: duurzaamheid

Duurzaamheid is een trend die de afgelopen jaren al meer te zien is geweest in een aantal tuinen, dit wordt steeds populairder en hierin zijn steeds meer mogelijkheden beschikbaar. Voor bijna alles wat je ziet in je tuin zijn duurzame alternatieven, van tuinmeubelen, naar verlichting, naar decoratie en accessoires. Voorbeelden van duurzame materialen voor tuinmeubelen zijn teakhout, rope of aluminium.

Kijk bijvoorbeeld eens naar tuintafel Caprina van Houselabel, dit is een duurzame tuintafel volledig gemaakt van teakhout. Of onze duurzame tuinstoel Doro, gemaakt van een stevig metaal.

Door zo veel mogelijk duurzame alternatieven te vinden voor in de tuin, draag je makkelijk je steentje bij aan het milieu.

Trend 2: de klassieke moestuin

Zeker als er ruimte over is in de tuin kiezen steeds meer mensen voor een stukje moestuin, dit om verschillende redenen. Buiten het feit dat een moestuin er natuurlijk erg leuk uit ziet, is het ook leuk om mee bezig te zijn. Een moestuin is niet voor iedereen weg gelegd omdat het redelijk wat aandacht en verzorging nodig heeft. Als je de ruimte, motivatie, en tijd hebt voor een moestuin is het een echte aanrader! Het staat er gezellig bij, geeft heerlijke resultaten (fruit, groente, kruiden, enz), brengt een kalmerende activiteit, en maakt ruimte voor groen en planten zodat insecten en vogeltjes ook een plekje hebben in je tuin, nog meer gezelligheid!

Trend 3: less is more!

In 2024 is er geen ontsnappen aan het minimalisme, je ziet het overal, en dus ook in de tuin. In een minimalistisch tuin design zijn een aantal dingen belangrijk om in gedachten te houden:

Maak gebruik van natuurlijke kleuren als wit, grijs, beige en bruin, en combineer dit met natuurlijke materialen als hout of steen. Op deze manier breng je elementen van de buitenwereld naar de tuin. Natuurlijke kleuren en materialen vallen minder op waardoor het overzicht van de tuin kalm en minimalistisch oogt.

Denk bij de inrichting van de tuin zo simpel mogelijk. Kies een klein aantal opvallende eyecatchers voor in de tuin, en vul de rest zo onopvallend mogelijk aan met dingen die nodig zijn of natuurlijk dingen die je erg mooi vindt of graag wil hebben in de aankledingen van de tuin. Probeer kleine, losse of onnodige accessoires te vermijden.

Bij de less is more trend draait het om een effectieve manier van ruimte indeling en -besparing. Multifunctionele meubelen met eventueel ingebouwde opbergruimte zijn hiervoor ideaal!

 

 

Vorig artikel Lente in je tuin: kleurrijke meubels en tips voor het perfecte tuinfeest!
Volgend artikel Een landelijk interieur, binnen, maar toch buiten!