Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de Sofie collectie met de code: SOFIE10
Ontvang nu 10% korting op de Sofie collectie met de code: SOFIE10

Welke stoelen passen het beste bij jouw eethoek?

Heb jij een mooie eethoek waar je vaak geniet van heerlijke diners, maar mist er nog een mooie eetkamerstoel om die sfeer helemaal af te maken? In deze blog geven wij jou een aantal voorbeelden hoe jij de perfecte eetkamerstoel voor  jouw eetkamer kiest. 

Een hippe eetkamer

Hou je van een trendy interieur? En wil je dat je eetkamer ook bij die hippe uitstraling passen? Ga dan voor verschillende eetkamerstoelen aan jouw eettafel. Verschillende soorten eetkamerstoelen geven een speels effect aan jouw eetkamer. Je kan naast allemaal verschillende eetkamerstoelen ook gebruik maken van modieuze kleuren of stoffen. Denk hierbij aan zachte teddy of velvet stof of stoelen in een natuur- of pasteltint. Kijk wat het beste bij jouw eettafel en eethoek past en baseer hier je keuze op. Bij Houselabel heb je de leuke Ema collectie. Bij deze stoelen kan je zelf de stof bepalen  en is er keuze uit ruim 40 verschillende stoffen. Zo zit er altijd iets bij dat bij jou en je interieur past! 

Welke vorm en model past het beste bij jou?

De type vorm en het model van een stoel zijn bepalend voor de   uitstraling van  jouw eetkamer. Een ronde eetkamerstoel heeft een knussere uitstraling dan bijvoorbeeld een hoekige eetkamerstoel met rechte lijnen, dat is eerder voor een strak interieur. Ook heb je stoelen met armleuningen of zonder armleuningen en stoelen met een gat in de rugleuning of zonder. Door een eetkamerstoel te kiezen zonder armleuningen en gat in de rugleuning, zorg je voor meer openheid in je eetkamer en een ruimer gevoel.   

Welk onderstel kies jij?

Ook in het onderstel van je eetkamerstoel heb je enorm veel keus en verschillen. Zo kan je kiezen voor een stalen onderframe wat de stoel gelijk een industriële look geeft of juist een houten onderframe waardoor je de stoel een warme en natuurlijke uitstraling geeft. Goed idee is om hierbij ook naar je vloer te kijken. Houten poten op een houten vloer kan soms botsen, maar een aluminium of stalen poot op hout niet. En een houten onderstel op een gietvloer staat juist weer hartstikke goed. 

Heb je al een idee over wat voor soort stoel bij jouw eetkamer past of ben je er nog niet helemaal uit en wil je inspiratie op doen? Neem dan een kijkje op onze webshop waar een ruime collectie aan verschillende eetkamerstoelen te vinden is. 

Vorig artikel Haal alles uit je stadstuin
Volgend artikel Dit zijn de keukentrends van 2022