Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de Sofie collectie met de code: SOFIE10
Ontvang nu 10% korting op de Sofie collectie met de code: SOFIE10

Dit zijn de keukentrends van 2022

De keuken is in veel huishoudens een centrale plek waar gegeten, gewerkt en gelachen wordt. Het is de ideale plek om samen met familie en vrienden te koken, eten, na te tafelen en gezellig te borrelen. Omdat er veel tijd in wordt doorgebracht, is het echt een leef keuken geworden. Kun jij wel wat inspiratie voor jouw keuken gebruiken? We hebben de keukentrends van 2022 voor je uitgezocht en de leukste op een rijtje gezet! 

Dé keuken trendkleuren van dit moment

Kleuren spelen een belangrijke rol in je interieur. Kleur is namelijk bepalend voor de sfeer en uitstraling. Wat je in 2022 veel terug ziet komen zijn aardse tinten. Aardse tinten zijn kleuren die je terugziet in de natuur. Denk aan grijs, beige, donkerbruin en groen. Daarnaast zijn pasteltinten ook erg populair. Een mooie pastelgroene of lichtblauwe muur geeft je keuken een frisse uitstraling. 

 

Keuken en woonkamer één geheel 

In 2022 zie je dat de keuken steeds meer onderdeel wordt van de woonkamer. Je creëert hiermee niet alleen rust en eenvoud in je interieur, het zorgt ook voor meer gezelligheid in huis! Als iemand in de keuken bezig is, kan de ander er bij komen zitten op een leuke barkruk. Kies bijvoorbeeld een stoere industriële barkruk, een Scandinavische rotan kruk of een minimalistische barkrukSpeelse en organische vormen

Ronde en organisch vormgegeven eettafels zijn het helemaal in 2022. Een ronde, eivormige, ovale of druppelvormige tafel maakt jouw interieur optisch groter en het geeft de ruimte een speels effect! Hout past helemaal bij deze organische eettafel trend. Ga bijvoorbeeld voor de Eettafel Hunt rond visgraat, Eettafel Mision zwart ovaal of de Eettafel Margot ovaal

Natuurlijke accessoires

Accessoires mogen in de keuken natuurlijk niet ontbreken en ook daar zijn een aantal hele leuke trends voor! Bamboe accessoires zijn ontzettend stijlvol in de keuken. Of het nu een bamboe voorraadpot, een bamboe dienblad of een bamboe vaas is, laat ze  zeker niet in het  keukenkastje verdwijnen maar zet ze lekker in het zicht! 

 

Vorig artikel Welke stoelen passen het beste bij jouw eethoek?
Volgend artikel Leuke meubels voor binnen en buiten