Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10

Haal alles uit je stadstuin

Heb jij een kleine stadstuin en weet je niet goed hoe je deze gezellig moet maken? Dat snappen we! Het is een hele uitdaging om optimaal gebruik te maken van de ruimte en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt. Gelukkig heb je met een stadstuin enorm veel mogelijkheden, je moet er alleen een beetje creatief voor zijn. Wij geven je een paar tips hoe je dit aan kunt pakken!


Een goede basis voor je tuin

Bij de inrichting van een kleine tuin is het belangrijk dat je weet wat voor jou echt een must is. Waar wil je de tuin voor gaan gebruiken? Wil je een tuin waar je lekker kunt loungen of ben je meer van het tafelen met veel vrienden en familie. Kies je voor veel groen en kleur in je planten of houd je meer van een strakke betegeling? Vergeet niet na te denken over speelmogelijkheden voor kids, ruimte voor opslag of een plek om te moestuinieren. 

Een belangrijke tip bij het neerzetten van de basis is om met grote elementen te werken. Ga bijvoorbeeld niet voor allerlei verschillende kleine hoeken, maar voor één terras en één stijl. Ook grote tuintegels helpen bij een minimalistische look en zorgen voor rust. Wil je een meer natuurlijke look in je tuin? Voeg dan een houten vlonderpad toe. Maar begin bij stap 1 en maak een schets. Teken je tuin uit om een goed beeld te krijgen van de maten en wat er mogelijk is. 

Probeer verticaal tuinieren

Als de basis staat en je hebt besloten dat je graag wat groen in je tuin terugziet, dan is de gouden tip om in de hoogte te werken. Denk aan beplantingen die aan muren groeien, een verticale kruidentuin aan je schutting of hangplanten. Heb je plannen voor een terrasoverkapping? Dan kun je met planten en bloemen in de hoogte werken. Wanneer je niet kiest voor een vaste border dan zijn bloempotten de perfecte oplossing. 

Praktische én fraaie tuinmeubels

Benut zo veel mogelijk van je buiten met praktische én fraaie meubels. Kies een paar mooie stoelen en buitentafel die lekker zitten en helemaal bij je stijl passen. Wil je toch kunnen loungen zonder ruimte op te geven voor een grote set? De schommelstoel is niet alleen fijn, maar ook een echte blikvanger in je tuin. Nog fijner is de binnen/buiten collectie van Houselabel. Deze collectie bestaat uit meubels die zowel geschikt zijn voor buiten als binnen. In de zomer neem je zo bijvoorbeeld de salontafel mee naar buiten en in de winter geef je hem weer een mooi plekje in huis. Ideaal voor een kleine stadstuin! 

Kleed je tuin aan met tuinaccessoires 

Als je aan de indeling, beplanting en grote elementen hebt gedacht dan is het tijd om je tuin compleet te maken. Met een paar vrolijke tuinaccessoires of een leuke poef voor extra visite (of je voeten) maak je je buiten helemaal af. Tuinaccessoires zijn ideaal om een kleine tuin mee aan te kleden en meer persoonlijkheid te geven. Kleed de buitentafel bijvoorbeeld aan met mooi tafellinnen, servies en glaswerk voor een gezellige zomeravond. Kruip daarna tegen elkaar aan bij de buitenhaard met een fijn zacht kussen en plaid. Zo haal je alles uit je tuin!

  • Stoel Marmaris A

    Houselabel
    Originele prijs 135,00 - Originele prijs 135,00
    Originele prijs
    135,00
    135,00 - 135,00
    Huidige prijs 135,00

    Binnen 2 werkdagen geleverd  Deze stoel van Houselabel is zowel geschikt voor binnen als voor buiten, kuip is naturel kleur, de frame is wit. D...

    Alle gegevens bekijken
  • Lissa kussen

    Pomax
    Originele prijs 46,90 - Originele prijs 46,90
    Originele prijs
    46,90
    46,90 - 46,90
    Huidige prijs 46,90

    Binnen 3 tot 4 weken geleverd Dit leuke sierkussen heeft door zijn stiksels een boho uitstraling. Dit sierkussen is leuk als accessoire voor een b...

    Alle gegevens bekijken
  • Uitverkocht

    Originele prijs - Originele prijs
    Originele prijs
    -
    Huidige prijs

  • Tuinpoef Muro

    Houselabel
    Originele prijs 124,00 - Originele prijs 124,00
    Originele prijs
    124,00
    124,00 - 124,00
    Huidige prijs 124,00

    Binnen 2 werkdagen geleverd  Met deze poef van Houselabel creert u in uw tuin gemakkelijk extra zitplekken, maar ook kan u de poef gebruiken als b...

    Alle gegevens bekijken
Vorig artikel Ontdek de populairste materialen van dit moment
Volgend artikel Welke stoelen passen het beste bij jouw eethoek?