Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10

Maartje tipt! 6 interieurtips van de oprichter van Houselabel

Maartjes passie voor interieur ontstond al vroeg, van jongs af aan vond ze het altijd al leuk om te verhuizen en woonruimtes opnieuw in te richten. Maar hoe pak je dat nou goed aan? Laat je inspireren door deze 6 slimme tips van de oprichtster van Houselabel.

Maak een moodboard

Weet je nog niet helemaal hoe je je interieur wil inrichten? Pinterest to the rescue! Een moodboard maken is een ideaal middel om erachter te komen wat je precies wilt en daar is Pinterest perfect voor. Maak een bord aan en vul dit bord met allerlei pins die jij mooi vindt. Je kunt dit ook categoriseren per kamer, dus een apart bord voor de slaapkamer, eetkamer en badkamer. Zoek ook eens op kleurenpaletten! Hier vind je allerlei inspirerende  kleurencombinaties die mooi samen staan.

Ga je met iemand samenwonen en hebben jullie allebei een andere smaak? Ook dan is een moodboard een goed idee. Maak ieder een moodboard en leg ze dan naast elkaar en kom samen tot een middenweg. 

 

Geef je muren een kleurtje!

Kleur is een grote sfeermaker in je interieur en mag daarom zeker niet ontbreken. Warme kleuren zorgen voor een rustig en intiem gevoel en koude kleuren zorgen juist voor een levendige en frisse indruk. Het kiezen van de juiste kleur kan alleen best een uitdaging  zijn. Het is daarom verstandig eerst te bepalen  wat voor soort kleurencombinatie bij je past Ga je voor een ton-sur-ton kleurencombinatie, een harmonieuze kleurencombinatie of toch een contrasterende kleurencombinatie? 

  • Ton-sur-ton kleurencombinatie: dit is kleurencombinatie van kleuren met dezelfde kleurtoon. Je kiest dus één kleur en laat deze in meerdere tinten in je interieur terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan lichtgroen, mosgroen en donkergroen. 
  • Harmonieuze kleurencombinatie: bij een harmonieuze kleurencombinatie kies je kleuren die naast elkaar op de kleurencirkel liggen. Je kiest dan bijvoorbeeld de kleuren rood, oranje en geel. 
  • Contrasterende kleurencombinatie: bij deze kleurencombinatie kies je twee kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel. Denk aan okergeel en donkerblauw.

Vind je het lastig om een de juiste kleur te kiezen? Houd dan de muren neutraal en experimenteer met kleurrijke meubels en accessoires. Op deze manier kom je er ook achter welke kleur jouw voorkeur heeft en welke niet. . En accessoires hebben een groot voordeel; je wisselt ze zo om voor weer een compleet nieuwe look! 

 

Accessoires 

Accessoires maken van ieder interieur een geheel en voegen sfeer en persoonlijkheid toe. Met onderstaande tips zorg je ervoor dat je mooie combinaties creëert, zonder dat het rommelig oogt.

Groeperen
Het groeperen of bundelen van verschillende accessoires resulteert in één mooi geheel. Plaats verschillende soorten accessoires – bloemen, vaasjes, kaarsen of foto’s – bij elkaar en maak er een soort stilleven van. 

Verschillende materialen, vormen en hoogtes
Door verschillende materialen accessoires bij elkaar te zetten creëer je spanning in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een houten schaal met glazen kandelaars. Het gebruik van verschillende vormen, zoals bijvoorbeeld de combinatie van vierkant en rond geeft een dynamisch effect. Vergeet ook niet te spelen met verschillende hoogtes! Kies een hoge vaas met bloemen, een schilderij en een paar kleinere kaarsen. 

De regel van drie
De laatste tips voor het stylen van accessoires is de regel van drie. De regel van drie houdt in dat oneven aantallen aantrekkelijker zijn dan even aantallen. Maak dus bij het groeperen van accessoires altijd groepjes van oneven aantallen. Een simpele regel met een groot effect!

 

Mix & match interieurstijlen

Grote kans dat jouw interieur ingericht is een uniforme interieurstijl. Maar wist je dat het ook leuk is om verschillende interieurstijlen met elkaar te combineren? Zo kun je een Scandinavisch interieur een stoerdere touch geven met  industriële details.

 

Decoreren met planten

Planten brengen niet alleen je interieur tot leven,  ook brengen ze fijne voordelen met zich mee! Zo houdt een varen de luchtvochtigheid op peil en een graslelie minimaliseert de allergenen in de lucht. Een kamerplant kun je ook met woonaccessoires combineren. Zet de plant bijvoorbeeld op een mooi voetstuk, in een opvallende sierpot of in een leuke mand.

Persoonlijke touch

En de allerlaatste tip: maak het persoonlijk! Je huis is de plek waar je je thuis wil voelen en daar moet je je interieur dan ook zeker op inrichten. Vul je interieur aan met foto’s van mooie herinneringen  of geef  souvenirs van vakantie een mooi plekje. Zo voel je je nog fijner in je eigen huis! 

Ook kun je je meubels helemaal eigen maken door ze zelf samen te stellen. Zo heb je altijd een stoel of bank die helemaal bij jou en je interieur past. Je hebt keuze uit maar liefst 50 verschillende kleuren en materialen! Klik hier voor meer informatie om meubels te personaliseren.

 

Welke tip ga jij doorvoeren in jouw interieur?

Vorig artikel Maartjes Musthaves top 5
Volgend artikel Interview met Maartje, eigenaresse Houselabel