Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10

Interview met Maartje, eigenaresse Houselabel

Maartjes passie voor interieur begon al jong en is altijd gebleven. Het oprichten van Houselabel een jaar geleden was dan ook logische stap. Wie is Maartje en wat kunnen we nog meer van haar verwachten? Maartjes Maand is een goede reden om haar beter te leren kennen!


De maand maart staat in het teken van… JOU! Kun je ons kort wat over jezelf vertellen?
Als moeder van twee kids (Max van 2 en Sofie van 1), baasje van hond Guus, sinds kort verloofde van Boy en eigenaresse van Houselabel ben ik eigenlijk de hele dag druk bezig. En dat is ook precies wie ik ben, ik kan namelijk nooit stilzitten. Ik moet altijd iets doen en altijd iets ondernemen. Daarom ga ik ook graag samen met ons gezin op pad naar Zeeland of breng ik tijd door met vrienden.

En Maartjes Maand is er niet voor niets, want maart is je favoriete maand. Waarom maart?
In maart start het voorjaar weer, raakt alles in bloei en kunnen we weer naar buiten (wel met een dikke jas aan, maar dat geeft niks). Het is echt een gezellige maand! Als het lente is, heb ik helemaal zin om alles weer klaar te maken voor de eerste zonnestralen en kan ik niet wachten op de zomer. Ik ben dan ook echt een buitenmens en zit veel liever op het terras dan de hele dag binnen. Met betere weersvoorspellingen gaan we ook veel liever naar het bos of strand met onze kinderen en de hond! Ik geniet echt van die kleine dingen, de kleine geluksmomentjes in het leven.

Wat is echt zo’n geluksmomentje voor jou?
Ik kan echt genieten van een fijne strandwandeling op zondagochtend met mijn kinderen, vent en hond in Zeeland. We waaien dan lekker uit en ploffen vervolgens ergens neer voor een kop koffie. Zolang het samen is en we qualitytime hebben, is het voor mij al goed.

Is dat ook hoe je je weekenden het liefste doorbrengt?
Absoluut. Ik wissel het ook graag af met een lekkere lunch of borrel met vriendinnen. Vaak gaan de kinderen dan ook mee. Eigenlijk is het dus altijd een combinatie van familie, vrienden, lekker eten en drinken. Als ik meer vrije tijd heb dan een weekend, ga ik ook graag op reis naar Spanje of Zuid-Afrika.

Waarom specifiek Spanje of Zuid-Afrika?
Natuurlijk zijn er andere vakantiebestemmingen die ik ook leuk vind, maar Spanje is echt mijn favoriet. De taal is mooi, het klimaat is fijn en de mensen zijn gezellig. Je kunt er lekker en uitgebreid eten, met van die kleine hapjes die je met de hele tafel kunt delen. En natuurlijk daarna de siësta, heerlijk! In Zuid-Afrika kom ik ook graag, we zijn er nu een aantal keer geweest. Dit is een heel ander type land maar ook hier hebben ze heerlijk eten, leuke mensen en veel verschillende landschappen, waaronder heerlijke stranden!

Als je op vakantie bent, wat mis je dan het meest aan thuis?
Op vakantie gaan is echt heerlijk, maar thuiskomen is net zo fijn. Ik heb dan echt ons fijne huis en eigen plekje gemist. En de hond natuurlijk! Guus gaat niet mee op vakantie dus dan is het extra leuk om weer thuis te komen bij iemand die op je wacht.

Wat maakt het dat jij je thuis voelt?
Ik omring me graag met alle mensen die ik liefheb zoals mijn gezin, vrienden en familie. Bij hen voel ik me echt thuis. Op het gebied van interieur houd ik van ruimtes met rustige, neutrale kleuren en een paar opvallende kleurrijke accenten. Bloemen doen bijvoorbeeld heel veel voor mij en geven de ruimte net dat beetje extra.

Als je even wat minder in je vel zit, wat doe je dan om je weer goed te voelen?
Iedere vrijdag bezoek ik de bloemenkraam. Ik stel dan een heel boeket samen, waarbij ik iedere bloem zorgvuldig uitkies. Daar kan ik echt vrolijk van worden, een mooi kleurrijk veldboeket voor in huis!

Naast bloemen, welke items mogen er voor jou nog meer niet in je interieur ontbreken?
Grote vazen om de bloemen in te zetten haha. Nee, maar los van vazen, houd ik echt van grote meubels. Dus een grote fijne eettafel waar je met z’n allen lang aan kunt tafelen en een bank die groot genoeg is dat je allebei een eigen hoek hebt. In ons nieuwe huis hebben we nu ook een bar in de keuken en die kan ik echt niet meer missen. Hier zitten we graag met het gezin samen om de dag te starten of af te sluiten. En nu het lente wordt, is het natuurlijk ook fijn om buiten een zithoek te hebben waar je met goed weer kunt borrelen zonder meteen aan een eettafel te hoeven zitten. 

Wat is jouw ultieme interieurtip?
Mijn tip zou zijn: hou je grote basiselementen simpel en kleed de rest van je woning aan met eyecatchers en kleurrijke accenten. Een grote bank of eettafel zijn meubels die je niet snel vervangt dus als deze basis goed is, kun je spelen met accessoires. Als het winter of voorjaar wordt, vervang ik de accessoires en koop ik nieuwe items die matchen met het seizoen. Zo geef je je interieur heel makkelijk een nieuwe uitstraling. En als je een mooi meubel hebt gevonden die niet helemaal de juiste kleur of materiaal heeft, zoek dan naar mogelijkheden om het meubel toch aan te kunnen passen naar jouw smaak.

Is dat ook jouw inspiratiebron geweest voor de oprichting van Houselabel?
Honderd procent! Ik heb het altijd leuk gevonden om dingen te veranderen en af te stemmen naar mijn eigen smaak. Zo ook voor mijn nieuwe woning. In de zoektocht naar nieuwe meubels kwam ik vaak leuke items tegen die net niet de juiste kleur of materiaal hadden. Daarom is er op Houselabel de optie om meubels zelf samen te stellen. Zo is er altijd een meubel die bij jou en je interieur past! We hopen zo iedereen te kunnen helpen met een fijn ingericht huis dat voelt als thuis.

Op welke prestatie van het afgelopen jaar ben je het trotst?
Dat is niet moeilijk te bedenken, de lancering van Houselabel natuurlijk! Ik ben enorm trots dat het gelukt is om een idee om te zetten tot de online woonshop die je nu ziet. En dat we een inspirerend platform hebben gecreëerd met een ruim assortiment en personalisatiemogelijkheden waarmee iedereen zijn of haar interieur naar eigen smaak kan afstemmen.

Wat hoop je de komende tijd nog allemaal te doen of te bereiken?
Ik hoop dat Houselabel verder groeit en nog meer bekend wordt als dé online woonwinkel voor interieur. Daar waar je alles kunt vinden voor jouw interieur zodat je straks nergens anders meer heen hoeft. Hopelijk kunnen en mogen we een hoop mensen blij maken met een interieur dat echt bij hen past.

Ben je benieuwd naar de favorieten van Houselabel van Maartje? Ontdek dan haar 10 musthaves hier

Vorig artikel Maartje tipt! 6 interieurtips van de oprichter van Houselabel
Volgend artikel De mooiste salontafels op een rijtje