Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10

Het inrichten van een home office, hoe doe je dat?

De laatste jaren zijn erg veel mensen begonnen met thuis werken. Om werk en thuis gescheiden te houden kiezen velen er voor om een home office te maken, dit is simpelweg een kamer in huis die alleen zal dienen voor werk. In deze kamer moet geconcentreerd en productief gewerkt kunnen worden, dus uiteraard gaat ook het inrichten van deze kamer anders dan in de rest van het huis. Hier geven we een aantal tips voor een comfortabele sfeer én optimale focus.

Het kleurenpallet

Kies voor een rustig en inspirerend kleurenpallet om afleidingen te voorkomen, zie jij continu felle kleurtjes om je heen die opvallen? Zul je daar bewust of onbewust op blijven letten. Ga voor neutrale kleuren als wit, beige, of lichtgrijs om een kalme en serene sfeer te creëren waarin je goed en gefocust aan het werk kan gaan. Deze kleuren worden voor sommigen snel saai maar geen zorgen, we kunnen zeker wat kleur terug brengen in de kamer! Dit doen we door middel van kleur accenten in de kamer, zet wat leuk gekleurde voorwerpen op bijvoorbeeld wandplanken of kastjes. Een goede tip om wat kleur en leven terug te brengen in de kamer zonder de rustige sfeer te verstoren, is het toevoegen van wat leuke kamerplantjes.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimde werkruimte houdt niet alleen alles in de kamer, maar ook in je hoofd georganiseerd. Hiervoor is het goed om te investeren in bijvoorbeeld ladekasten, wandplanken of opbergmanden. Het is natuurlijk belangrijk om je werkruimte opgeruimd te houden zodat je alle ruimte hebt om te werken, maar vergeet niet dat je omgeving veel invloed kan hebben op wat er in je hoofd om gaat. Bedenk maar eens wat het verschil in werkmotivatie is als je een open en nette, of ongeorganiseerde en rommelige kamer binnenloopt.

Creëer goede verlichting

Natuurlijk licht is ideaal in een home office, plaats je bureau dus zo dicht mogelijk bij een raam als dit mogelijk is. Natuurlijk zonlicht geeft het meeste energie en de beste concentratie, maar helaas kan de zon niet altijd schijnen. Voor deze momenten of bijvoorbeeld de donkere winter ochtenden of lange avonden, heb je vervangende verlichting nodig, hoe pak je dit nou het beste aan? Fel wit licht zorgt er voor dat je je goed kunt concentreren én dat je minder snel vermoeid raakt. Fel licht brengt alertheid en focus, maar het kan goed dat je je dagen niet graag begint en/of afsluit met altijd dat zelfde felle licht, hiervoor is een bureaulamp die je kan dimmen echt een aanrader!

Ook bij Houselabel is er keuze uit verschillende staan-, hang-, wand- en bureaulampen waarmee je jouw home office perfect kunnen aankleden voor een huiselijke en productieve sfeer!

 

Even relaxen

Nu is je home office klaar voor al het harde werk dat er gedaan zal worden maar we missen nog één belangrijk ding, een relax plekje! Tijdens het werken is het erg belangrijk om tussendoor even te stoppen en weg te stappen van je bureau. Zet daarom een lekker bankje of fauteuil neer om in te ploffen met een kopje koffie of thee. Fauteuils Redge, Kiki, Holly en Ivo zijn hier ideaal voor!

Vorig artikel Tips voor een knusse leeshoek bij jou thuis!
Volgend artikel Hoe vul je die kleine ruimte in huis?