Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10

Tips voor een knusse leeshoek bij jou thuis!

Even ontspannen met een goed boek en een lekker kopje thee, heerlijk! Hier gaan we samen aan de slag met het creëren van jouw eigen comfortabele leeshoek voor het ultieme relax- en genietmomentje. De omgeving waar iemand zich ontspannen in voelt kan erg verschillen, daarom geven we hier een paar handige tips waar je jouw eigen draai aan kan geven om het extra persoonlijk te maken!

Zitplaats

Tijdens het lezen wil je natuurlijk lekker kunnen zitten en hangen, dit moet comfortabel zijn. Zet dus een comfortabele fauteuil neer zoals de fauteuil Molly, Kiki, of Holly waarin je lekker onderuit kan zakken. Nu kun je heerlijk zitten, maar we gaan voor nog meer comfort! Kleed hiervoor de fauteuil aan met zachte kussens en een lekker warme deken.

Vindt jij het fijn om lekker onderuit te gaan liggen en je benen ergens op te laten rusten? Zet dan een leuke poef bij je fauteuil of kies i.p.v. een fauteuil voor een compacte bank.

Verlichting

Zorg altijd dat je voldoende verlichting hebt, hiervoor is het fijn als je de mogelijkheid hebt om de leeshoek in de buurt van een raam te plaatsen (zeker als je vanuit dat raam een mooi uitzicht hebt, ook dit is kalmerend!). Is jouw leeshoekje niet in de buurt van een raam of is het donker buiten? Dan wil nog steeds lekker kunnen lezen. Een goede optie voor verlichting in deze setting is een staande lamp naast je stoel, Deze kun je altijd verzetten zodat je ten alle tijd goed licht hebt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de lamp Lisa, deze kun je overal neerzetten en zelfs draaien en verstellen naar hoe het voor jou fijn is.

Maak het persoonlijk

Zo’n relax plekje in huis voelt nog beter aan als we het een beetje eigen maken, daarvoor kun je nog wat persoonlijke items toevoegen aan je leeshoek. Kies jij er voor om je boekenkast of -planken in je leeshoekje te plaatsen? Dit is natuurlijk handig, zo heb je al je favoriete boeken bij de hand. Maar niet alleen voor boeken zijn deze handig, het is ook super leuk om tussen je boeken wat persoonlijke items te plaatsen als aanvulling, of zelfs als jouw eigen originele boekensteun. Deel de rest van je kamer in naar eigen smaak en persoonlijkheid. Dit kun je bijvoorbeeld doen met foto’s, kunstwerken, gezellige plantjes, en andere dingen die jou geluk brengen.

Groene kamerplanten zijn zeker een aanrader als je aan de slag gaat met de decoratie en aanvulling van deze ruimte. Planten zijn niet alleen een gezellig natuurlijk element, maar ze stralen ook rust uit. Een ander fijn voordeel van planten is dat ze de luchtkwaliteit blijven controleren en verbeteren.

Vorig artikel Maak je huis winter klaar met deze tips!
Volgend artikel Het inrichten van een home office, hoe doe je dat?