Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10

Een minimalistisch design

Een minimalistisch design is iets dat op steeds meer plekken terug komt. Deze stijl geeft een sterke uitstraling van rust en ruimte. Het draait hier om eenvoudige vormen, neutrale kleuren, functionaliteit en het verminderen van onnodige spullen in huis.

Hier een paar tips voor een minimalistisch design, maar onthoud, zoals bij veel verschillende stijlen, kan ook het minimalisme voor iedereen anders zijn. Dus voel je vrij om jouw eigen stijl en persoonlijkheid te laten zien in jouw minimalistisch design!

Focus op functionaliteit

Kies bij een minimalistisch design voor meubelen en accessoires die zowel mooi als functioneel zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor meubelstukken met opberg opties, dit houdt gelijk veel spullen buiten het zicht en zorgt voor een opgeruimd huis en extra ruimte.

Door het gemis van losse spullen en rommel in huis, zul je een groter gevoel van rust ervaren als je de ruimte binnen komt.

Creëer ruimte

Minimalisme gaat over het creëren van een gevoel van ruimte. Plaats zo veel mogelijk van je meubelen en accessoires tegen de muur of aan de buitenkant van de ruimte zodat de rest van de ruimte open blijft. Zet dan ook de rest van het meubilair, zoals een bijzettafel of fauteuil, niet te dicht bij elkaar om de rust te behouden.

Voelt de ruimte nu te leeg? Ga dan op zoek naar een leuk tapijt om dit op te vullen. Door te kiezen voor een simpele vorm en kleur, blijf je bij een rustige en open sfeer. Bij Houselabel hebben we een aantal leuke opties voor vloerkleden dus neem hier zeker even een kijkje naar!

Verminder de hoeveelheid spullen

Het minimalisme moedigt je aan om bewust te kiezen welke spullen je in huis hebt. Begin dus met opruimen en het weg doen van spullen die je niet nodig hebt. Zo eindig je alleen met spullen die echt een waarde toevoegen aan jouw huis. Kies dan bijvoorbeeld voor de meest persoonlijk waardevolle items, met zo veel mogelijk simpele vormen en neutrale kleuren, en zoek hier het juiste plekje voor in jouw interieur.

Gebruik neutrale kleuren

Bij een minimalistisch design ga je vooral voor een rustige uitstraling, dit doe je door middel van het gebruik van neutrale kleuren. De beste voorbeelden van neutralen kleuren zijn wit, grijs, en beige, drie kleuren die je prachtig kunt verwerken in jouw interieur. Bij Houselabel kun je bij verschillende banken, stoelen, en fauteuils zelf de stof en kleur uitkiezen. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar de stoffen Miami Naturel, Guard Liver of Adore Sand.

Wil je toch een beetje leven en kleur terug in je huis? Kies dan voor een leuke huisplant om het weer gezellig te maken!

 

Vorig artikel Hoe vul je die kleine ruimte in huis?
Volgend artikel Oktober Woonmaand: Maak alvast kennis met de woontrends van 2023!