Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10

Ken jij de woontrend Wabi Sabi al?

Wabi Sabi is dé woontrend die afkomstig is van de Japanse filosofie. Bij Wabi Sabi draait het niet om perfectie, maar juist om imperfectie. Je hebt er misschien al wel eens van gehoord, maar we nemen het je ook niet kwalijk als je in eerste instantie dacht dat het iets met sushi te maken had. In deze blog vertellen we je alles over deze interieurtrend.

Het omarmen van imperfecties

We zijn gewend dat het in interieurs vaak draait om perfectie, maar bij Wabi Sabi draait het juist om imperfectie. Terug naar de basis, de rust en de stilte. Met imperfectie hoeven de muren in huis dus niet helemaal tot in detail geverfd te zijn, maar mogen deze juist onafgewerkt blijven. Een ander herkenbaar onderdeel van het Wabi Sabi interieur zijn de asymmetrische meubels. Daarnaast wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Dit past bij Wabi Sabi omdat er bij natuurlijke materialen ook vaak imperfecties terug te zien zijn. Imperfectie draait om accepteren én waarderen. Dat is nu juist de schoonheid die Wabi Sabi uitstraalt. 


Hoe vertaal je Wabi Sabi door naar je interieur?

Wabi Sabi kan je op diverse manieren integreren in jouw interieur, onder andere door middel van accessoires, raamdecoratie, vloer en met de muren. De bijbehorende materialen zijn vooral linnen, wol, beton, klei, hout en katoen. Het draait tenslotte om natuurlijke elementen! Als we kijken naar de kleuren die passen bij Wabi Sabi zijn dat veelal aardetinten, zoals vergrijsde en warme aardetinten. Tot slot kan je Wabi Sabi ook herkennen aan de contrasten tussen licht en donker. Bij Wabi Sabi draait het erom dat je back to basic gaat, gebruik dus vooral niet te veel poespas! 


Creëer rust in huis én in jezelf

Door de materialen en kleuren van Wabi Sabi te gebruiken, creëer je een interieur dat rust uitstraalt. Toch is Wabi Sabi meer dan een woontrend. Met Wabi Sabi kan je namelijk de juiste mindset creëren die gefocust is op dankbaarheid voor de dingen die we al hebben. Zo laat Wabi Sabi zien dat imperfectie ook perfect kan zijn en je niet alles binnen de lijntjes hoeft te doen. In een Wabi Sabi interieur, kom je pas echt tot rust!

Stel zelf je favoriete meubel samen

Wist je dat je bij Houselabel ook meubels kunt personaliseren? Voor een aantal stoelen en banken kan je je eigen stof en kleur bepalen! Je hebt keuze uit maar liefst 50 verschillende kleuren en materialen. Zo zit er altijd iets tussen dat bij jou en je interieur past! Klik hier voor meer informatie om meubels te personaliseren. 

Vorig artikel Haal de herfst in huis
Volgend artikel Het hele jaar door vakantiegevoel in je huis? Dat kan