Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10

De musthaves voor een botanisch interieur

Een woontrend die je de afgelopen tijd veel ziet is de botanische stijl. Door veel planten in je huis te gebruiken haal je buiten naar binnen. En je woning krijgt meteen kleur! Deze stijl is met veel andere stijlen te combineren. Van een vintage of Scandinavisch interieur vol met planten tot een industriële stijl met een groene touch. 

Planten in alle soorten en maten

De basis van een botanisch interieur zijn planten. Daarmee bepaal je de sfeer in de kamer. Denk aan een stoere kamerplant met grote bladeren als eyecatcher. Hangplanten zorgen voor een speels effect of plaats plantenbakken op kleine krukjes op verschillende hoogtes voor een dynamisch geheel. Heb je een mooi tv-meubel, wandkast of wandplank? Ideaal voor een paar verschillende kleine kamerplanten! 

 

Groene accenten

Je kan de botanische stijl ook zonder het gebruik van kamerplanten terug laten komen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld foto’s van bijzondere planten op te hangen en kussens met een bladeren print op je bank of stoel te plaatsen. Hou je het liever minimalistisch? Zoek dan een mooi blad, droog deze en hang hem op in een glazen lijst!

 

Speel met stijl 

De botanische stijl is met veel andere interieurstijlen te combineren. Zo kun je de stijl urban jungle in huis creëren, de perfecte mix van stedelijk en de natuur. Als je in de stad woont hoef je hierdoor de verbinding met het buitenleven niet te missen. Wil je jouw interieur toch meer Scandinavisch of vintage houden? Combineer het dan juist met natuurlijk kleuren en materialen. Ga voor een mooie rieten mand, rotan lamp of voeg een terracotta pot toe. Door met gouden of messing items te werken krijg je juist weer een luxe en stijlvolle uitstraling. Combineer er op los en maak de botanische stijl helemaal eigen!

 

Kunnen jouw planten wel een mooie sierpot gebruiken? Of ben je op zoek naar een paar accessoires om jouw botanische interieur mee af te stijlen? Bij Houselabel zit je goed!

Stel zelf je favoriete meubel samen

Wist je dat je bij Houselabel ook meubels kunt personaliseren? Voor een aantal stoelen en banken kan je je eigen stof en kleur bepalen! Je hebt keuze uit maar liefst 50 verschillende kleuren en materialen. Zo zit er altijd iets tussen dat bij jou en je interieur past! Klik hier voor meer informatie om meubels te personaliseren. 

Op zoek naar een leuk stofje voor in je interieur? Kies een van de onderstaande stoffen! 

Vorig artikel Binnenkijken in het sfeervolle vakantiehuis van Guus en Fenny in Zeeland
Volgend artikel Interieur inspiratie: een warm en moderne woonstijl