Doorgaan naar inhoud
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10
Ontvang nu 10% korting op de terras collectie met de code: TERRAS10

Aan tafel! De leukste ideeën voor een feestelijke paastafel

Organiseer je een paasontbijt, -brunch of -diner? Zorg dan voor een vrolijke tafel! Wij geven tips voor een feestelijke, en stijlvol gedekte paastafel. 

Feestelijk tafellinnen

Investeren in goed tafellinnen is de basis bij het creëren van een stijlvolle tafelaankleding. Start met een mooi tafelkleed en kies vervolgens voor een bijpassende tafelloper of placemats. Een tafelkleed zorgt ervoor dat de tafelaankleding één geheel wordt en het ziet er ook nog eens leuk uit. 

Schitterend servies

Een belangrijk onderdeel van de paastafel; het servies. Om het echte restaurantgevoel na te bootsen, werk je met verschillende onderdelen voor iedere gang. Begin met een groot onderbord, vervolg met een middelgroot bord en sluit af met het kleinste bord of een mooie kom. Deze dient voor het voorgerecht. Stijl het af met een sierlijk bestek, zoals deze in het goud. Het eten kun je serveren op een houten plank of in een mooie gekleurde keramieken schaal

Gezellige tafeldecoratie

De tafeldecoratie mag natuurlijk niet ontbreken bij een feestelijk paasontbijt of -diner! Zet bijvoorbeeld meerdere kleine vaasjes met bloemen op tafel of een grote opvallende vaas met paastakken en paaseitjes. Een leuk gekleurd servet maakt de tafel helemaal af. En natuurlijk mogen  chocolade paaseitjes niet ontbreken! 

Paasdecoratietrends

Ook voor paasdecoratie komen er ieder jaar weer bepaalde trends naar voren. Dit jaar zie je vooral warme en zachte pastelkleuren terugkomen. Kies bijvoorbeeld voor bruine, roze en licht oranje tinten. Verder zie je veel klassieke paasfiguren, zoals paashazen en kuikens, in een modern jasje met strakke en geometrische  vormgeving. 

Nu de tafel helemaal mooi gedekt is, kan iedereen aanschuiven. Serveer een lekkere brunch of diner en het wordt een mooie een feestelijke dag! 

Stel zelf je favoriete meubel samen

Wist je dat je bij Houselabel ook meubels kunt personaliseren? Voor een aantal stoelen en banken kan je je eigen stof en kleur bepalen! Je hebt keuze uit maar liefst 50 verschillende kleuren en materialen. Zo zit er altijd iets tussen dat bij jou en je interieur past! Klik hier voor meer informatie om meubels te personaliseren. 

Op zoek naar een leuk stofje voor in je interieur? Kies een van de onderstaande stoffen!

Vorig artikel Leuke meubels voor binnen en buiten
Volgend artikel Binnenkijken bij .... het hotel chique interieur van Suus